2011-01-28 14:49:17• hírek • M. T. R.

Airsoftdzsembori Reszege mellett

A nagykárolyi Corvus Regia Sportegyesület KEA elnevezésű airsoft-szakága országos szintű találkozót és megmérettetést szervezett szombatra. Piskolt községen túl, a reszegei bejáratot elhagyva található az a terep, ahol a terepharcosok megküzdenek egymással. Reggel 9 órakor találkoznak a részvevők - tájékoztatták a szervezők hírportálunkat -, és vélhetően egész nap a helyszínen tartózkodnak.

Egyébként több alkalommal szervezett már airsoftos egyesületeknek találkozót a nagykárolyi KEA, azonban azokra átlagban mindössze pár, legfeljebb 2-3 csapat látogatott el. A mostanira viszont 6-7 csapat látogat el, egyebek mellett Déváról, Resicabányáról, Nagybányáról, Avasfelsőfaluból, Nagyváradról. Érdeklődők természetesen ellátogathatnak a helyszínre, szívesen is tájékoztatják őket a hobbisportról, ellenben csak csapattagok bizonyíthatják rátermettségüket, tudásukat.

Az airsoft vagy softair szó egy (6 vagy 8 mm átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló) gömblövedéket kilövő, „alacsony" energiájú légfegyverekkel játszott hobbi-sport gyűjtőneve. Fő irányzata egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán. A játékok lehetnek ún. végkiállósak vagy visszaállósak, attól függően, mekkora pályán játsszák ezeket, illetve hány fő vesz bennük részt. Továbbá, hogy a játékszervező miként rendelkezik. Cél egy adott feladat teljesítése, ami lehet pl. terület elfoglalása, valamilyen céltárgy megszerzése, fontos személy útvonalon való végigkísérése stb.

A gömblövedékek nem hagynak festéknyomot, így az eltalált játékosnak kell a találatot jeleznie. Az airsoft tehát a résztvevők becsületességén, korrektségén alapszik - inkább komoly hobbi, mint versenysport.

A nagykárolyi KEA tagjai
A nagykárolyi KEA tagjai

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: